Saksofonistid õitsevad suvekoolis

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored muusikud teevad proove nii toas kui ka õues.
Noored muusikud teevad proove nii toas kui ka õues. Foto: Meelis Meilbaum

Männisalu puhkekeskusesse kogunenud noored saksofonistid on jõudnud nädalaga selgeks õppida hulga lugusid, lõbutseda ja mitu korda ühiselt esineda. Viimast kontserti saab kuulata veel täna keskpäeval.

Saksofonistide suurt suvekooli korraldavad Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor, Rakvere muusikakooli vilistlane Olavi Kasemaa ja muusikaõpetajad Ursula Chillaud, Lirike Langeler, Liis Mäevälja ning Edvin Lips.

Oma ala tõeline asjatundja, saksofoni hingeelu läbi ja lõhki tundev Kasemaa leiab, et suvekooli mõte on see, et õpetajad teevad nädala jooksul väga intensiivselt lastega tööd. “Oleme õpetajatega arutanud, et noored õpivad siin nädalaga palju rohkem kui muusikakoolis kolme kuu või isegi poole aastaga kokku,” lausus professor ja lisas, et tänu suvekoolile on erakordne võimalus leida andekaid õpilasi, kes lõpuks maanduvad tema juures akadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles