Pank: pensionid hakkavad paratamatult vähenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti valitsus otsustas pensioniiga tõsta
Läti valitsus otsustas pensioniiga tõsta Foto: SCANPIX

Swedbanki hinnangul võib Eesti pensionisüsteem lähikümnenditel raskustest pääseda, sest inimestele pole lubatud kindlat rahasummat, kuid pensionide vähenemine on samas paratamatu.

«Tänast olukorda vaadates peavad riigi poolt makstavad pensionid paratamatult tulevikus vähenema ning eriti terav on see olukord lääne heaoluühiskondades,» kinnitas Swedbanki avalike suhete juht Mart Siilivask ERR-i uudisteportaalile.

«Paljudele inimestele on lubatud rohkem, kui riik pikas perspektiivis reaalselt võimaldada saab. Lubaduste murdmine on aga juriidiliselt väga keeruline ning kindlasti ei suurenda selline otsus poliitikute populaarsust,» lisas ta.

«Eesti riigi pensionisüsteem ei pruugi lähikümnenditel otseselt raskustesse sattuda, sest riik pole kindlaid pensioni suurusi lubanud, mis annab rohkem manööverdamisruumi,» märkis Siilivask

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles