Jõhvi taotleb taas linna staatust

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Arno Mikkor

Koalitsioon on astumas samme, et Jõhvi saaks haldusüksusena tagasi linna staatuse, mille ta 13 aasta eest toimunud ühinemise käigus kaotas, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Eeloleval neljapäeval toimuval volikogu istungil on üks päevakorrapunkt Jõhvi valla haldusüksuse liigi muutmiseks avatud menetluse algatamine. Lahti seletatult tähendab see, et vallavõim soovib alustada toiminguid, et Jõhvi vallast saaks tulevikus Jõhvi linn. 2005. aastal, kui toonane Jõhvi vald ühines linnaga, jäi uue omavalitsuse staatuseks vald.

"Inimestega suheldes olen varemgi kuulnud imestamist, miks on Jõhvi vald ja mitte linn," sõnas volikogu esimees Eduard East. Tema sõnul ei näinud seadus 2005. aastal ette võimalust, et linna ja valla ühinedes tekiks linn, mitte vald. See asjaolu tekitas ka toona vaidlusi eelkõige Jõhvi linnas, kus küsiti, kas kõikidest Jõhvi linna elanikest saavad pärast ühinemist maainimesed.

Vallavanem Martin Repinski ütles, et linna staatuse taastamine on koalitsioonileppes kirjas, kuid alguse sai idee sellest, et vallavanema sõnul on Jõhvi elanikud sellise sooviga korduvalt tema poole pöördunud. "Olen sellisest soovist juba ammu kuulnud ja kui oleme inimestega kohtudes sellest rääkinud, on tagasiside alati olnud positiivne," ütles Repinski Põhjarannikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles