RMK korraldab Võsul ja Neerutis tasuta metsakontserdid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu telkimisala.
Võsu telkimisala. Foto: RMK

19. augustil algusega kell 21 toimub riigimetsa majandamise keskuse (RMK) suure ühismatka Lääne-Virumaa lõkkeõhtu Võsu telkimisalal.

Eesti vabariigi algaastatel tekkis Eesti lipu isaks nimetatud Aleksander Mohrfeldtil ja tema väimehel, Estonia teatri ooperisolistil Karl Viitolil mõte rajada Valgejõe orgu Pikakose suvekodu. Ehitusega alustati 1925, sisse koliti 1928. aastal. Pikakoselt käis läbi aukartust äratav hulk Eesti muusika- ja kultuuritegelasi. Liina Reimanile ja tema abikaasale Raimund Kullile oli juba projekteerimisel kavandatud oma tuba teisel korrusel. Pikakosel puhkasid ka Ants Lauter ja Erna Villmer.

Pikakose suvemaja lugusid räägivad näitlejad Harriet Toompere ja Guido Kangur. Näidatakse ka katkendeid ETV saatest "Ajavaod". Muusikalise kavaga esineb ansambel UMA.

23. augustil kell 19 algab lõkkeõhtu Neeruti lõkkekohas. Matkalistele ja kõigile huvilistele räägivad legendi Porkuni preilist näitleja Anne Veesaar ja muusik Andre Maaker. Ajaloolise tõepõhjaga lugu on oma traagilisuses olnud nõnda mõjuv, et on jäädvustunud nii kogukondlikku mällu kui ka rahvapärimusse.

Tasuta üle Eesti toimuvatele kontsertidele on oodatud peale matkajate ka kohalikud elanikud.

"Muusikalise kava olen kokku pannud nii, et see mulle endale kuulajana meeldiks, ja rahvaga vestlema olen kutsunud just need näitlejad, keda ma tean ja usaldan," kommenteeris RMK metsakontsertide kunstiline juht Guido Kangur.

Kontserdid on osa RMK üleeestilisest ühismatkast, millest võtab osa sadu osalejaid. Kokku läbitakse kolme nädalaga 1800 kilomeetrit matkaradasid ning jõutakse 25. augustiks Aegviitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles