Peaminister: õpetajate suur koondamist pole oodata

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogulaste küsimustele vastates, et koolivõrgu korrastumisel jääb õpetajaid üle, kuid suurt koondamist oodata pole.

«Aga sõltub sellest kooli asukohast, kindlasti kusagil tuleb ka koondada, kui õpetajal ei ole võimalik teise kooli ümber asuda,» sõnas Ansip. «Seda kindlasti ei saa päris normaalseks pidada, et meil õpilaste enam kui kolmandiku vähenemise järel õpetajate arv on täpselt seesama.»

Ansip lisas, et noorte õpetajate pärast pole mõtet riigikogulastel muretseda.

«Küllap nemad omale koha leiavad. Ja küllap mõeldakse ka sellele, mis saab nendest inimestest, kes koolivõrgu optimeerimise läbi oma töökohad kaotavad,» sõnas ta. «Ma usun, et keegi ei jää lihtsalt lageda taeva alla ja ilma peale.»

Ansip toonitas, et koolivõrgu korrastamist ei tohi aga edasi lükata seetõttu, et meil tekivad reformi käigus ebameeldivused.

«Minu meelest noortele inimestele hea hariduse mitteandmine on kuritegu ja igasugused ebamugavused, võimalikud ebameeldivused ei õigusta selle kuriteo sooritamist,» väitis ta.

Ansip kinnitas aga, et põhikool peab jääma elukoha lähedale.

«Aga gümnaasiumi puhul on kõige olulisem kvaliteet. Ei tohi petta noort inimest sellega, et luua talle illusiooni, et ta saab hariduse koolist, kus ei ole erialaõpetajaid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles