Biodiisli tehase «varguse» taga seisab suuromanik

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna endise kolhoosiaegse katlamaja territooriumile rajatud biodiisli tehas seisab praegu tühjana.
Uhtna endise kolhoosiaegse katlamaja territooriumile rajatud biodiisli tehas seisab praegu tühjana. Foto: Bio Estoil

Lääne-Virumaal eelmisel nädalal avastatud biodiisli tehase sisseseade kadumise taga on ettevõtte suuromanik, kes toimetas kallid seadmed turvalisemasse kohta.

«Vargust selle loo taga ei ole,» kommenteeris juhtunut OÜ Bio Estoil suuromanik Juss Maurer. Mehe sõnul korraldas ta tehases asju lihtsalt veidi ümber ja viis selle käigus suure osa Sõmeru vallas Uhtnas seisnud sisseseadest uude kohta.

Et ettevõtte väikeosanikele tuli see üllatusena, esitasidki nad eelmisel nädalal politseile avalduse, et toimunud on salajane vargus kogukahjuga 400 000 eurot.

«Ma toon teile võrdluse – kui te olete ettevõtte Tallinna Kaubamaja väikeaktsionär ja avastate, et Tallinna kaubamajast on riiulid minema viidud Tartu filiaali, siis kas see on vargus,» rääkis Maurer. «Minu advokaat tegeleb selle looga, kuid mul on kahju, et see asi nii suure kella külge läks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles