Ülearu pole vaja: koolitarbeid ostes säilita kaine mõistus

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikaupa soetades võiks korraks aja maha võtta ja järele mõelda, milliseid esemeid kohe tarvis läheb ja millega tasub oodata.
Koolikaupa soetades võiks korraks aja maha võtta ja järele mõelda, milliseid esemeid kohe tarvis läheb ja millega tasub oodata. Foto: KAMILLA SELINA LEPIK/Sakala

Luuleridu “Kõik, kõik on uus septembrikuus” ei pea ilmtingimata seostama arutu ostlemisega ja vajalike esemete nimekirja tasub 1. klassi mineva lapse vanematel suhtuda kui meeldetuletusse.

Jaana Kangro astub vähem kui kolme nädala pärast Uhtna põhikoolis esimese klassi õpilaste ette ja selleks valmistuma hakkas ta juba kevadel, kui kohtus sügisel kooliteed alustavate laste ja nende vanematega, et üheskoos vaadata otsa õppetööks vajalike esemete nimekirjale.

“Nimekirjas oli minimaalne. Aasta jooksul see täieneb, sest kõike ei ole kindlasti kohe 1. septembriks vaja,” kõneles klassiõpetaja ning tõi näiteks, et sirk­lit on küll koolitundides vaja, aga alles edaspidi, mitte esimeses klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles