Maksu ja tolliamet kontrollis ettevõtteid

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid läinud nädalavahetusel ka Käsmus Viru Folgil kauplevaid ettevõtteid.
Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid läinud nädalavahetusel ka Käsmus Viru Folgil kauplevaid ettevõtteid. Foto: Meelis Meilbaum

Maksu- ja tolliamet (MTA) käis augusti alguses Lääne- ja Ida-Virumaa majutus- ja toitlustusettevõtetes, et kontrollida töötajate registrisse kandmist ja ümbrikupalga maksmist. Kontrollitud 25 ettevõtte 46 töötajast oli registreerimata seitse.

MTA maksuauditi osakonna üksusejuhi Külli Koidumäe sõnul olid eksimused seotud peamiselt sellega, et juhatuse liikmed täitsid ise tööülesandeid, kuid olid ennast jätnud töötajate registrisse kandmata. “Juhatuse liiget töötamise registris registreerima ei pea, kui juhatuse liikmele tasu ei maksta,” selgitas Koidumäe. “Samas, kui juhatuse liige osaleb aktiivselt ettevõtte töös, siis peab ta oma töö eest saama ka kõigi tööjõumaksudega maksustatud töötasu ning olema registreeritud töötamise registris.”

Koidumäe sõnul on ametkonna esmane eesmärk, et ettevõtjad ise oma andmed korrektseks teeksid. “Jääme kindlasti selliste ettevõtete maksukäitumist monitoorima,” lisas Koidumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles