Toetusraha eest palgatakse tugitöötajaid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Toimetulekuraskustega, eakate ja erivajadustega inimeste ning nende pereliikmete tööle asumise hõlbustamiseks said Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ja Rakvere linn Euroopa Sotsiaalfondist toetusraha. Nüüdsest võimaldab see pakkuda ka isikliku abistaja teenust.

VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi rääkis, et kui eelmisest taotlusvoorust saadi tugiteenuste parendamiseks umbes 292 000 eurot, siis praegu lisandus 280 000 eurot. “Lisaks tugiisiku- ja koduteenusele saame maakonnas pakkuda uudse teenusena isikliku abistaja teenust, mis on samuti äärmiselt vajalik,” sõnas Hõbemägi.

Koduteenuse osutamisega soovitakse vähendada tööealiste inimeste hoolduskoormust, mille tulemusel saavad nad siirduda tööturule või jätkata tööturul osalemist. Isikliku abistaja teenuse ja tugiisiku teenusega püütakse suurendada tööealiste erivajadustega inimeste tööle saamise või seal jätkamise võimalust.

Hõbemägi ütles, et maakonda luuakse 14 tugitöötaja kohta: seitse isikliku abistaja ja seitse tugiisiku kohta. “Projekti toel saab hoolekandeteenuseid projektiperioodi jooksul umbes 180 abivajajat,” märkis Sven Hõbemägi.

Rakvere linnal on nüüd sotsiaalteenuste arendamiseks 96 000 eurot. Sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket ütles, et plaanis on võtta ametisse neli tugitöötajat. Projekt algab 1. novembril ja kestab kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles