Oleg Sõnajala firma nõuab Aidu tuulepargi kohtuasjas advokaatide trahvimist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Oleg Sõnajalg.
Andres ja Oleg Sõnajalg. Foto: Raul Mee

Aidu Tuulepark OÜ tegi tuulepargi rajamise vaidluses halduskohtule taotluse trahvida kaitseministeeriumi ja justiitsministeeriumi advokaate, sest need on osaühingu juhatuse liikme Oleg Sõnajala hinnangul rikkunud kohtumenetluse norme, jättes kohtule esitatud tõendid kolmandale asjaosalisele esitamata.

Aidu Tuulepark OÜ hinnangul on justiitsministeeriumi ning kaitseministeeriumi esindajad rikkunud menetlusseadustikus sätestatud kohustust esitada kohtumenetluse kolmandale asjaosalisele dokumendid koos lisadega, mis on kohtule esitatud. Olukorras, kus kolmandale isikule dokumente kättesaadavaks ei tehta, ei saa kohtupidamist pidada õiglaseks.

Seaduse kohaselt peab menetlusosalist esindav advokaat kohtule edastatavad dokumendid ja nende lisad ise esitama teiste menetlusosaliste advokaatidele. Seega on protesti esitaja justiitsministeeriumi ning kaitseministeeriumi advokaatidest esindajad vastavat kohustust rikkunud ja menetlusseadustik näeb ette vastava rikkumise eest advokaadi trahvimise.

Aidu tuuleparki on plaanitud püstitada 30 suurt, kolmemegavatist tuulegeneraatorit, mis teeks sellest Balti riikide suurima tuulepargi. Kohus on ajutiselt peatanud tuulegeneraatorite ehituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles