Riigigümnaasiumi tüüritakse Koidula tänavale uusehitisse

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolinike ette jõuab ikkagi eelnõu, millega soovitakse rajada riigigümnaasium Koidula tänava äärsele platsile. Nüüd tuleb volinikel otsustada.
Rakvere linnavolinike ette jõuab ikkagi eelnõu, millega soovitakse rajada riigigümnaasium Koidula tänava äärsele platsile. Nüüd tuleb volinikel otsustada. Foto: Meelis Meilbaum

Pikalt arutatud küsimus, kuhu tuleks Rakvere linnas rajada riigigümnaasium, peab vastuse saama veel sel kuul. Majanduskomisjon otsustas toetada asukohta Koidula tänaval ringtee ääres, nüüd on pall volikogu käes.

Kolmapäeval kogunenud Rakvere linnavolikogu majanduskomisjoni liikmetele riigigümnaasiumi kavandamise hetkeseisu tutvustanud linnapea Marko Torm kõneles, et suheldud on haridus- ja teadusministeeriumi inimestega kuni haridusministrini välja ning linn on andnud ministeeriumile lubaduse, et otsus, kuhu riigigümnaasium Rakvere linnas tuleb, tehakse augustikuus. Samas märkis Torm, et langetatud otsus ei pruugi tagada veel riigi rahastust.

Senimaani on linn tõsisemalt kaalunud riigigümnaasiumi asukohana nelja paika, milleks on Rakvere gümnaasiumi algklasside õppehoone Tallinna tänaval, arhitekt Alar Kotli projekteeritud ajalooline Rakvere gümnaasiumi hoone, Rakvere ametikooli esine plats ja Koidula 11b kinnistu, kuhu kerkiks uusehitis, kuid üleüldse on kõneldud seitsmest-kaheksast võimalikust asukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles