10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Mõelgem edasiõppimisele!

Meie kodulinnas on hulgaliselt noori töötajaid (18–35-aastased), kel ei ole haridust või kes ei õpi. Rakvere Töölisnoorte Keskkoolis on head võimalused töö kõrvalt õppimiseks. Möödunud aastal lõpetas klassikursuse või kooli 180 töötajat. 8-kl. lõputunnistuse sai 20 ning keskkooli lõputunnistuse 40 noort. Õppimine pärast tööd neli korda nädalas (esmaspäev, teisipäev, neljapäev, reede) on jõukohane vähegi püüdlikule noorele. Käesoleval õppeaastal võtame õpilasi vastu eesti ja vene õppekeelega kõigisse klassidesse. 16-17-aastasi noori võtame vastu vaid rajooni alaealiste asjade komisjoni suunamisel. Kogemused näitavad, et alla 18 aasta vanused töötajad ei ole võimelised õppima õhtukoolis. Töötamine ja õppimine käivad neile üle jõu, pealegi puudub neil tahe ja visadus õhtuti koolis käia. Töölisnoorte keskkool võtab avaldusi vastu kuni 30. augustini. Kirjutas H. Konist, direktor.

10 aastat tagasi

Sagenenud on ründed turvatöötajate vastu

Lääne-Virumaal on viimasel ajal sagenenud ründed turvatöötajate vastu, mis võib olla tingitud töötajate ettevalmistamatusest või kurjategijate muutunud suhtumisest korravalvuritesse. Kõige suurem rünne turvatöötajate vastu oli ööl vastu 5. juulit Võsu ööklubis 7. Taevas, kus kurjategijad peksid viit mundrikandjat. Kaks nädalat hiljem tungisid noormehed Kundas kallale ehitusobjekti valvetöötajale. Eelmise nädala reedel lõi poest šokolaadi varastanud mees Rakveres Tartu tänavas teda takistanud turvatöötajat jalaga. Pühapäeval üritas müüja Kadrinas kaupluses kinni pidada varguses kahtlustatavat 14aastast noormeest. Rüseluse käigus murdus müüja käeluu.

Turvatöötajal on küll korrarikkuja kinnipidamisel õigus kasutada füüsilist jõudu, kuid seadustes on see piir väga õhuke, millal on jõu kasutamine õigustatud ja millal mitte. Seega võib iga rüselemine lõppeda kohtusaalis. Samuti tunnevad õigusrikkujad rohkem seadusi ja saavad aru, et turvatöötajal on nende vastu vähe võimalusi.

Kümmekond aastat tagasi austati turvatöötajaid rohkem tänu nende heale ettevalmistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles