Narva on sunnitud sulgema ühe või kaks kooli

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linn peab vähendama koolide arvu.
Narva linn peab vähendama koolide arvu. Foto: Internet

Et riigiga kahasse koole remontida ja riigigümnaasiumi rajada, peab Narva linn juba praegu võtma enda peale kohustuse sulgeda lähema kaheksa-üheksa aasta jooksul üks või kaks kooli, kirjutab Põhjarannik.

Kokkulepe, et riigigümnaasium rajatakse riigieelarve rahaga Narva Puškini tänavale 2022. aasta septembriks, on juba sõlmitud, kuid sellega kaasneb ka Kesklinna gümnaasiumi vana korpuse remont. See sõjaeelne hoone paikneb samas kvartalis ning moodustab pärast renoveerimist riigigümnaasiumiga arhitektuuriansambli. Kesklinna gümnaasiumi remont läheb maksma hinnanguliselt 6,1 miljonit eurot ning suurema osa sellest summast − täpsemalt 5,2 miljonit – loodab omavalitsus saada riigilt.

Narva projekt Kesklinna gümnaasiumi ümberkorraldamisel tekkiva põhikooli õppehoone ehitamiseks ja sisustamiseks on juba saanud toetust meetmest "Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014–2020", mis tehakse teoks SA Innove vahendusel. Ent sellega kaasneb nõue, et Narva linnavolikogu peab vastu võtma otsuse, mille kohaselt hiljemalt viis aastat pärast projekti lõppu vähendatakse Narva hariduse infrastruktuuri vähemalt 7000 ruutmeetri võrra.

Otsuse Narva munitsipaalsete hariduspindade infrastruktuuri vähendamise kohta pidid Narva saadikud heaks kiitma neljapäeval, ent hääletus lükati edasi, kuna linnavalitsus polnud seda keerulist küsimust ega kõiki säärase otsuse võimalikke tagajärgi piisavalt põhjalikult veel läbi töötanud, kirjutab Põhjarannik.

"Hariduse infrastruktuuri vähendamine, lähtudes võetavast kohustusest, puudutab üldhariduskoole," kommenteeris Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus. "Kui linn säärase kohustuse enda peale võtab, siis tuleb meil 2027. aastaks sulgeda kas üks suur kool või kaks väiksemat kooli."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles