Kuidas hävitada traditsioone (1)

Roman Kusma
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Kusma
Roman Kusma Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres käib omamoodi väärtushinnangute lahing: kas riigigümnaasium peaks jääma ajaloolisesse gümnaasiumihoonesse või peaksime uue hoone ehitama? Kas traditsioonide säilimine kaaluks üles mõnevõrra kallima ehitushinna? Riigigümnaasiumi rahastaja ja ehitaja on Eesti riik, Rakvere linn peab vaid ütlema, kuhu see ehitada. 18. juuli erakorralisel linnavolikogu istungil kehtestati Koidula 11b kinnistu detailplaneering ja linnavalitsus kaalub selle krundi riigile andmist, et sinna riigigümnaasium rajada, juba homsel, 22. augusti volikogu istungil.

Esmajoones ei häirigi mind nimetatud asukohas suur linna liiklusskeemi muudatus, mis kindlasti toob alguses kaasa palju segadust, kuid millega hiljem harjume. Ja kui rajatakse kahe ausamba vahelt läbimurre Koidula tänavalt Kastani tänavale, siis ei muutu liikluses eriti midagi. Pole ehk midagi hullu ka selles, kui Koidula 11b kinnistu hoonestada kuni 10 meetri kõrguse hoone või niisama kõrgete hoonetega. Sel juhul jääb Kotli gümnaasiumile piisavalt hingamisruumi, sest Pärdi keskuse esine plats säilib.

“Külma kõhuga ja igasuguse vastutuseta laseme tuulde sadu miljoneid, aga ajaloolise kooli taastamise nimel Eesti riik miljonit või kahte rohkem maksma nõus ei ole.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles