Jõhvi plaanib elanikelt küsida omavalitsuse linnaks muutmise kohta

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Arno Mikkor

Jõhvis võidakse korraldada rahvaküsitlus, et saada teada, kas inimesed tahavad valla muutmist linnaks või mitte, kirjutab Põhjarannik.

Küsitluse tulemused pole vallale siiski siduvad. Kevadel võimule tulnud koalitsioon eesotsas vallavanem Martin Repinskiga on võtnud nõuks alustada menetlust omavalitsuse liigi muutmiseks, et Jõhvi oleks edaspidi haldusüksusena linn, mitte vald. Põhjuseks on toodud asjaolu, et Jõhvis on linnas inimesi rohkem kui maal, samuti eeldab linna staatust regionaalkeskuseks olemine ning see, et Jõhvi on ajalooliselt olnud linn.

Valla õigusnõunik Silver Peepmaa selgitas Põhjarannikule, et tegemist on alles menetluse algatamisega, mis näeb edaspidi ette ka küsimuse avaliku arutelu, enne kui volikogu lõpliku otsuse teeb ja valitsusele asjakohase taotluse saadab.

Koalitsiooni liikmed Aleksei Naumkin ja Arthur Seppern leidsid, et selles küsimuses tuleks teha rahvaküsitlus. Peepmaa sõnul ei oleks selle tulemus siiski volikogule siduv. Elanikud saavad arvamust avaldada ka avaliku arutelu käigus.

Opositsioon peab aga linnaks ümbernimetamise küsimust tähtsusetuks ja pigem mittevajalikuks. "Meie toetame vallana jätkamist. Ega Jõhvi linn kusagile kadunud ole. Meie arvates tuleks taastada ühinemisläbirääkimised Toilaga ning ühinemise korral jääks ikkagi Jõhvi vald, mitte linn," rääkis Jõhvi vallavolikogu opositsiooni juht Niina Neglason.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles