Veelinnujahi hooaeg tuleb teisiti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardid tiigi ääres.
Pardid tiigi ääres. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval algas Eestis veelinnujahi hooaeg. Sel aastal on teisiti see, et välisjahimeestel tuleb enne küttima minekut läbida koolitus. Spetsiaalse koolituse teeb välismaalt Eestisse linnujahile tulevatele küttidele kohustuslikuks jahiseaduse augusti alguses jõustunud muudatus.

“Eesti on populaarne linnujahiturismi sihtkoht, mis meelitab siia jahimehi paljudest paikadest. Möödunud hooajad on aga näidanud, et pahatihti rikutakse jahinduse head tava või koguni jahieeskirja. Selleks et külalised austaksid meie jahikultuuri ja väldiksid lindude üleküttimist, on oluline jahimehi enne tegudele lubamist koolitada,” selgitas keskkonnaminister Siim Kiisler.

Veel tuletab keskkonnaministeerium meelde, et veelindude küttimisel on keelatud elektroonilise peibutusvahendi kasutamine. Samuti ei tohi kasutada pliihaavleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles