Kontroll avastas Porkuni koolis hulga rikkumisi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni koolis tuleb ministeeriumi ettekirjutuste täitmiseks kõvasti vaeva näha.
Porkuni koolis tuleb ministeeriumi ettekirjutuste täitmiseks kõvasti vaeva näha. Foto: merko.ee

Haridusministri Mailis Repsi käskkirja alusel Porkuni koolis mais korraldatud teenistusliku järelevalve käigus avastati hulk rikkumisi, sealhulgas ka korruptsioonivastase seaduse eiramine.

Teenistusliku järelevalve õiendis märgitakse, et kooli direktor Tiit Leemets on sõlminud töölepingu oma tütre ja õepojaga. Korruptsioonivastase seaduse järgi on aga ametiisikul keelatud teatud otsuste või toimingute tegemine temaga seotud isiku puhul. Teenistuslik järelevalve tuvastas, et kooli direktor on pikema perioodi jooksul rikkunud korruptsioonivastast seadust.

Ministeeriumis selgitas direktor, et tema ja lähisugulaste vahel otsene alluvus puudus ning dokumendid vormistati direktori asetäitja ettepanekul. Ministeeriumi teenistusliku järelevalve õiendis aga selgitatakse, et korruptsioonivastase seaduse järgi on ametiisikul ehk praegusel juhul kooli direktoril keelatud anda oma alluvatele ülesandeks teha toiminguid või otsuseid tema asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles