Kõik matkateed viivad Aegviitu

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa RMK suur ühismatk. Nõmmeveski juga.
Lääne-Virumaa RMK suur ühismatk. Nõmmeveski juga. Foto: Kasper Mäe

Selleks ajaks kui matkasellid pühapäeva hommikul Oandult liikuma hakkasid, olid Ähijärvelt tulijad juba kaks nädalat rajal olnud ja mitu karpi villiplaastreid ära tarvitanud. RMK suurel ühismatkal hakati kuuest kandist tulema, et 25. augustiks Aegviitu jõuda.

Teisipäeva hommikul pärast kaheksat oli Nõmmeveski lõkkekohas vaikne. Jahedus kippus kontidesse pugema ja tundus, et kolmest rõivakihist, mida funktsionaalse riietumise gurud soovitavad, jääb väheks.

Esimesed ärganud, kel uneliiv endiselt silmis, tuiasid hommikusöögiootuses ringi. Kuigi arglikult pilve tagant piiluvad päikesekiired ei olnud veel metsa vahele eriti jõudnudki, patseeris Jaak Neljandik, üks matkajuhtidest, lõkkeplatsil puhta suvises kostüümis. Tundus, et T-särk ja lühikesed püksid olid talle 14-kraadise temperatuuriga just õige riietus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles