Ruum kuivi küttepuid maksab vähemalt 40 eurot

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kes küttepuid alles nüüd, enne suuremate külmade tulekut osta on plaaninud, sel tuleb veidi rohkem kukrut kergendada kui neil, kes puud aegsasti varusid.

Saaremaa ühe suurema küttepuutootja Reta Puit OÜ direktor Andres Kirst ütles kesksuvel, et ehkki Reta Puit müüb küttepuitu veel sama hinnaga, mis mullu, on tõenäosus suur, et sügiseks kerkib hind 7 kuni 10 protsenti, kirjutas Saarte Hääl.

Eile tunnistas ta, et hinnad on vahepeal tõepoolest pisut tõusnud: kui juuni lõpul sai Reta Puidust näiteks 0,3- ja 0,5-meetrisi kasehalge hinnaga 37 eurot ruumimeetri eest, siis praeguses hinnakirjas on samasuguste küttehalgude hinnaks 40 eurot/rm.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) pole kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitteri kinnitusel küttepuidu hinda tõstnud ja septembris nad hoopiski langetasid hinda kümme protsenti.

«Küttehooaja alguses on mõistetav, et kuiva halupuu nõudlus suureneb, kui defitsiitne küttepuu aga Saaremaal on, ei oska kahjuks kommenteerida,» tähendas Kitter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles