Täna õhtust liigub teedel ülegabariidilise veose kolonn

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikulabad on Eesti poole teel.
Tuulikulabad on Eesti poole teel. Foto: Eleon AS

Täna õhtul saabub Paldiski sadamasse teadaolevalt Eesti ajaloo üks pikimaid veoseid – transporditakse Eleoni tuulikulabasid. Veosekolonn koosneb kolmest ülipikast eritreilerist ja neljast saateautost. Labad veetakse öösel Ida-Virumaale Aidu tuulepargi territooriumile, kus need ladustatakse selleks ette valmistatud platsile.

Kolonn liigub marsruudil Paldiski–Keila–Jüri–Maardu–Aidu. Maanteeamet on andnud veosekolonni liikumiseks eriloa, ameti esindaja on lubanud osaleda hiigelveose saatmisel Tallinna lähistel.

Paldiskist hakatakse liikuma kella 21 paiku ja Aidusse jõutakse prognoositavalt kella 6 paiku reede varahommikul. Kaasliiklejatelt palutakse tekkivate ebamugavuste korral mõistvat suhtumist.

Tegemist on Eesti tehnoloogial põhineva Eleoni tuuliku labadega, mis saabuvad maailma juhtiva labade tootja LM Windpower Taani tehasest. Üks laba kaalub 15 tonni.

Eleon AS on 2007. aastal asutatud Eesti ettevõte, mis on Eestis välja arendanud multimegavatt-klassi elektrituulikud ja toodab neid. Esimene Eleoni tehnoloogial baseeruv 3M116-tuulik püsitati 2013. aastal Saaremaal Salme tuulepargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles