Rakvere teater alustas uut hooaega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Teater alustas uut hooaega.
Rakvere Teater alustas uut hooaega. Foto: Rakvere teater.

Rakvere teatris algas juubelieelne aasta, mis kulgeb uute näitlejakombinatsioonide, süvitsi minevate psühholoogiliste draamade ja lüüriliste komöödiate tähe all. 79. hooaeg avatakse ametlikult 8. septembril teatri väikses majas, kus toimub kolmevaatuseline kontsertetendus alapealkirjaga “Põrsaid kotis ei müüda”.

Esimesel poolaastal tuuakse lavale kaks põhjamaiselt mõnusat lastelugu. Magnus Carlssoni näidendi “Põrsas Desmond ja sookolli lõks” proovidega hakati pihta juba kevadel, et olla valmis esietenduseks 12. septembril. Astrid Lind­greni “Pipi peab jõule” jõuab mängukavva detsembris, lapsi ootab ka kingitus ja jõulumaa. Veel on alustanud hoogsalt proove Urmas Lennuk, kelle käe all saab lavaküpseks Lutsust ja Paunvere noortest rääkiv lugu “Paunvere poiste igavene kevade”. Hingedekuus esietendub vene tänapäevane armastuskomöödia, Nadežda Ptuškina “Kuni ta suri”, mille toob külalisena Rakvere teatri lavale taas Maria Klenskaja Eesti Draamateatrist. Novembris alustab Vallo Kirs veebruaris esietenduseni jõudva Jean-Paul Sartre’i “Kinnise kohtu” proovidega.

Samuti võtab veel sel aastal koha proovisaalis sisse Jaanika Juhanson, kelle juhtimisel tuuakse lavale noortele mõeldud lavastus “Verikambi”, kus lisaks Rakvere teatri noortele näitlejatele astuvad üles Tartu teatri Must Kast lavajõud.

Kevadel on oodata itaalia temperamenti, taani komöödiat ning suveprojekte. Teater jätkab Jazzukohvikute, matineede, näituste ja vestlussarjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles