Ametnike puuduses Kadrina vald taastab kokkuhoiutuhinas koondatud kohti

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina praegune abivallavanem Aarne Laas.
Kadrina praegune abivallavanem Aarne Laas. Foto: Marianne Loorents

Kadrina vald on asunud taastama ametikohti, mis koondati enne mulluseid valimisi kokkuhoiupoliitika tõttu, kuid milleta oli valla toimimine siiski häiritud.

Kadrina praegune vallavanem Kairit Pihlak, kes asus ametisse tänavu aprillis, rääkis, et 2015. aastal koondati vallas kuus ametikohta: raamatupidaja, peamaakorraldaja, bussijuhi, sekretär-registripidaja, lastekaitsespetsialisti ja abivallavanema koht.

Pärast 2017. aastal toimunud valimisi taastati abivallavanema koht, tuues põhjenduseks asjaolu, et vallavanem ei suuda üksinda kõiki valdkondi kvaliteetselt hallata. Lisaks taastati lastekaitsespetsialisti ametikoht.

“Muud struktuurimuudatused on toimunud ametiülesannete ümberjagamisega olemasolevat koosseisu suurendamata,” ütles Kairit Pihlak.

Küll aga on vallal ametnikest veelgi puudus: kohaliku omavalitsuse ülesannete korrektseks täitmiseks on Kadrina vallavalitsuses vajadus juristi ja osalise koormusega maakorraldusspetsialisti järele.

Vallavalitsuse liige Marko Teiva lisas, et paljuski on vallateenistujate seas toimunud ka verevahetus ning lahkunud ametnike asemele on tööle asunud uued.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles