Sallivuspäeval kuulatakse, tegutsetakse ja seistakse koolikiusu vastu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sallivuspäeval räägivad eksperdid, kuidas aidata koolikiusu kogevat noort. Foto on illustratiivne.
Sallivuspäeval räägivad eksperdid, kuidas aidata koolikiusu kogevat noort. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Järgmisel neljapäeval, 6. septembril kell 9.30 on Rakveres Targas Majas sallivuspäev. Lapsi ja noori oodatakse kuulama tuntud inimeste kogemusi ja rääkima ka oma lugu.

Samuti antakse nõuandeid, kuidas ennast või sõpra kiusu puhul emotsionaalselt aidata. Sallivuspäev sisaldab põnevaid foorumeid, noorte endi muusikat ja tantsu, ühistegevust ja head seltskonda.

Rakvere üritusel lahutab meelt mullu konkursil Noortebänd osalenud Inger Fridolin (artistinimega INGER), kes on oma imelise hääle ja kitarrimänguoskusega vallutanud paljud südamed.

Mõtteid jagavad koolitaja Pille Kriisa, kultuuriinimene Keio Soomelt, noorsoopolitseinik Riina Kaur, nõstaja Pille Murrik, õpilane Maris Praats ja aasta noorblogijaks kroonitud fitnessiga tegelev Rakvere noor Johandra-Lisett Iljusin.

Sallivuspäevale saab registreerida SIIT.

Statistikaameti 2014. aasta uuringust selgub, et vaid kolmes Euroopa riigis esineb koolikiusamist rohkem kui Eestis. Kahe kuu jooksul kannatab kaasõpilaste kiusamist vähemalt korra 41% õpilastest.

Sallivuspäev on osake Eesti Õpilasesinduste Liidu projektist Salliv Kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles