Väike-Maarjas kõneldakse katastroofidest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kogunevad ÜRO tippspetsialistid.
Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kogunevad ÜRO tippspetsialistid. Foto: Marianne Loorents

Sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja õppekeskusesse kogunevad ÜRO tippspetsialistid, et arutada, kuidas ära hoida katastroofe.

Sisekaitseakadeemia ­päästekolledž korraldab kuni 31. augustini rahvusvahelise Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni katastroofide hindamise ja koordineerimise värskenduskursuse.

Selle kaudu ühtlustatakse regioonide ekspertide töömeetodid, töökvaliteet ja sisu, planeeritakse meeskonnatööd ja parendatakse juhtimist.

Kursuse eesmärk on harjutada potentsiaalsetele katastroofisituatsioonidele tõhusamat reageerimist ning tõsta ekspertidele püstitatud ülesannete täitmise suutlikkust. Kursusel osaleb 70 inimest seitsmest rahvusvahelisest organisatsioonist ja 17 riigist.

Õppekeskuse harjutusväljakul on neli välistaapi, kus meeskonnad lahendavad etteantud katastroofisituatsiooni ning ülesandeid. Dilemmad ja olukorrad on igapäevased ning realistlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles