Marko Matvere: lollidel on hea, väga hea elu

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva ühe meeleolukama ettekandega esines Marko Matvere.
Päeva ühe meeleolukama ettekandega esines Marko Matvere. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmapäeval kogunesid Rakvere ametikooli haridustöötajad üle maakonna, et algavale tööaastale särtsakas start anda.

Üheks esinejaks oli laulja ja näitleja Marko Matvere, kelle ettekanne teemal “Tähelepanekuid haridusest tähelepanuhäirega õpilase vaatevinklist” võis panna küsivalt kulmu kergitama publiku seast nii mõnegi. Nimelt oli Marko Matvere selline koolipoiss, keda ta nüüd ise tagantjärele tähelepanuhäirega õpilaseks nimetab.

Pärnust pärit Matvere sõnul oli toona ja on ilmselt ka praegu paljude õpilaste põhiküsimus see, miks peab üldse õppima. “Mul ei ole ühtegi toredat mälestust oma kooliajast, sest ma ei kohanud ühtegi tarka täiskasvanut, kes võinuks mulle õppimise tegelikku vajadust selgitada,” kõneles ta.

Tema hinnagul on haridus miski, mille kohta on paljudel kobiseda, aga vaid vähesed oskavad pakkuda lahendusi. Kuigi kool on koht, kus võiks ­saada tarkusi ja nalja, käivad paljud lapsed seal sunniviisil ja asja olemust mõistmata ning see võib olla ka põhjus, miks jätavad sedavõrd paljud koolitee pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles