Triatloni karikasarjale veeti joon alla

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Vabaorg.
Kevin Vabaorg. Foto: Filipe Pereira

Tänavune Eesti triatloni karikasari lõppes finaaletapiga Elvas, kus Viru-Jaagupist pärit Kevin Vabaorg saavutas Henry Räppo järel teise koha.

Verevi järves ujutud 750 meetri järel sööstis rattarajale esimesena 20-aastane Räppo, kel lisaks neljale karikasarja etapivõidule on tänavusest hooajast ette näidata esimene Eesti meistritiitel täismeeste arvestuses. Kohe Räppo kandadel püsis mõnesekundilise vahega tema hea sõber ja põhikonkurent Kevin Vabaorg.

Kogu 20-kilomeetrise rattasõidu vältel käis tihe võistlus Räppo ja Vabaoru vahel, kes ülejäänud võistlejate ees enam kui pooleteiseminutilise edumaa sisse sõitsid. Tehnilisel 4,8 kilomeetri pikkusel jooksurajal pani oma tugevuse ja kiiruse kindlalt maksma Räppo, kes ületas lõpujoone ajaga 55.18. Teisena lõpetas Kevin Vabaorg, tema aeg oli 57.02.

Vabaorg jäi oma tulemusega üldiselt rahule. “See oli viimane treeningvõistlus enne üliõpilaste maailmameistrivõistlusi, mis toimuvad sellel nädalavahetusel Rootsis Kalmaris. Võrreldes eelmise aastaga suutsin lõppaega parandada ligi pooleteise minutiga,” kõneles Vabaorg, kes võitis karikasarja üldarvestuses Räppo järel teise koha.

Üldarvestuses kaheksandana finišeerus juunioride klassi kolmas Kaarel Trepp ajaga 1.01.38. Kolmas Vinni Vabajakeskuse sportlane Karl Aleksander Kõlli (1.10.11) ületas lõpujoone 44. kohal, kuid oli A-vanuseklassis seitsmes.

Õed Katre (1.18.25) ja Kaari Meriloo (1.18.38, mõlemad Tabasalu TK) olid juunioride arvestuses vastavalt esimene ja teine. Üldarvestuses finišeerusid nad järjest: 69. ja 70. positsioonil.

0,2 + 5 + 1,2 kilomeetrit pikal triatlonil tegi meie maakonna noortest parima tulemuse Maria Liis Alt (19.18, Vinni VAK). Väike-Maarja piiga saavutas üldarvestuses neljanda ning tüdrukute seas teise koha. Oma arvestuses esikoha võitnud Etriin Etverk (19.36, Vinni VAK) oli üldarvestuses kaheksas.

0,375 + 10 + 2,4 kilomeetri pikkusel jõuproovil lõpetas Geidi Kruusmann (42.33) 22. kohal ja oli ­naisharrastajate seas kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles