Krimisari võttis Viljandis linti hooaja viimase loo

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kättemaksukontori» võtted kestsid Viljandis pühapäeval ja pool esmaspäeva. Marika Vaariku mängitaval Frida Arrakul aitasid juhtumit lahendada Viljandi uurijad, keda kehastasid Meelis Rämmeld ja Tanel Ingi. Suurärimeest mängis Oleg Titov (roosa mantliga).
«Kättemaksukontori» võtted kestsid Viljandis pühapäeval ja pool esmaspäeva. Marika Vaariku mängitaval Frida Arrakul aitasid juhtumit lahendada Viljandi uurijad, keda kehastasid Meelis Rämmeld ja Tanel Ingi. Suurärimeest mängis Oleg Titov (roosa mantliga). Foto: Gert Kiiler

Pühapäeva lõuna paiku köitis Viljandis Tartu tänaval pilke õrnkollane läikiv Cadillac, mis pildistajate klõpsude saatel elegantselt mitu tiiru Tartu tänava mäest üles ja alla veeres. «Vaata, see on Frida!» hüüdis väike poiss, suuril silmil peenele neljarattalisele järele vaadates.

Tõepoolest, selle luksusliku masinaga lasi end sõidutada Frida Arrak, üks «Kättemaksukontori» peategelasi. Nimelt olevat Viljandis aset leidnud mõrvamüsteerium, mida Marika Vaariku kehastatav nutikas naisdetektiiv lahendama asus.

Seriaali produtsent Kädi Rammula selgitas, et seriaali viies hooaeg lõpeb teistmoodi kui varasemad, sest detektiivikolmik lahendab paralleelselt kaht lugu.

«Kättemaksukontori poole pöördus Eva Trapp (Kata-Riina Luide) kahtlusega, et tema mehel on armuke,» rääkis Rammula. Seda juhtumit hakkasid kahekesi uurima Häidi (mängib Elina Pähklimägi) ja Marion (Kadri Adamson) ning Frida sõitis üksi Viljandisse salapärast mõrvalugu lahendama.

Põnev uurijapaar

Et Frida eelistab reisida stiilselt, rentiski ta Cadillaci koos sohvriga, keda kehastab Andrus Kasesalu. Koostööd hakkab Frida tegema oma kunagiste õpilaste, siinsete politseiuurijate Joonas Kurme ja Tarmo Kreeniga, keda mängivad Ugala näitlejad Tanel Ingi ja Meelis Rämmeld.

«Viljandis on väga põnev olnud,» kiitis Marika Vaarik. «See politseinikepaar on vapustav! Vaatan neid suu ammuli. Korraks isegi mõtlesin: kas tõesti uus Maango ja Tuvi?»

Tanel Ingiga ei ole Marika Vaarik varem koos mänginud, kuid filmi «Stiilipidu» võtetel on ta põgusalt kokku puutunud Meelis Rämmeldiga. «Ta on äärmiselt hea näitleja,» lisas Vaarik.

«Üks võttepäev oli meil Tallinnas ja siis juba saime aru, et Ingi ja Rämmeldi kooslus on väga hea. Loodame neid kindlasti veel kasutada,» hindas Kädi Rammula.

Kahtlane ärihai

Põneva rolli teeb «Kättemaksukontoris» ka Ugala liikumisjuht Oleg Titov. Ta kehastab suurärimeest ja linna patrooni Hectorit.

Oma sõnul pole Titov varem seriaalis osalenud. «Närv on päris sees ja meelest läheb ära,» tunnistas ta pauside ajal teksti üle korrates.

Produtsendi sõnul on Hector loosse mässitud noorte neidude lembuse ja karmide armuvõtete tõttu. «Roll ei ole suur, aga see on lööv ja omapärane,» lausus Rammula.

Samuti osales Viljandis tehtud osades Jaan Rekkori mängitav komissar Rein Pihelgas.

Varem on «Kättemaksukontorit» filmitud lisaks pealinnale Rakveres ja Pärnus. «Oleme tahtnud igal hooajal teha midagi natuke teistmoodi ja viia tegevust Tallinnast mujale,» rääkis Kädi Rammula ja kinnitas, et seriaalis on tegevus ikka Viljandis, mitte suvalises väikelinnas.

Viljandis kestsid võtted pühapäeval ja pool esmaspäeva. Tegevus käis Aasa külalistemajas, kus Frida külaskäigu ajal peatub. Samuti olid võtted järve rannas, lossivaremetes, raekoja kõrval, politseimajas ning linnaraamatukogu lugemissaalis.

Viljandis salvestatud osad on TV3 eetris 17. ja 24. novembril kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles