Virumaa linnades korterihinnad langevad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamud Rakveres.
Korterelamud Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Oktoobris Pindi indeks tõusis, kuid tegelikkuses hinnad langesid, sest indeksi tõus oli tingitud Tallinna korteritehingute keskmisest kõrgemast osakaalust, mis 17 linna keskmise üles vedas. Enamikus linnades leidis aset aga hinnalangus.

Pindi indeks tõusis oktoobris 0,3% võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 848 eur/m². Septembris oli antud suurus korrigeeritud andmetel 817 eur/m².

Virumaal oli hinnalangus Kohtla-Järvel 15,3 protsenti, kus korteriomandi keskmine ruutmeetrihind oli 91,29 eurot. Tehingute arv oli oktoobris 39 (septembris 49). Narvas langes korterite hind 7,4 protsenti 280,43 eurole ruutmeetrist. Tehingute arv oli oktoobris 45 (septembris 35).

Rakveres oli oktoober väga vaikne, huvi tunti väga odavate objektide ja pankrotivarade vastu. Aktiivne oli aga üüriturg.

Virumaa Investi juhatuse liige Olev Rohumäe märkis, et oktoobris tehti linnas vaid seitse korteriomandi tehingut. Keskmine ruutmeetrihind oli 316 eurot. Võrreldes septembriga oli langustrend 78 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles