Paavsti missal saab osaleda kuni 10 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

Paavst Franciscuse Tallinna-visiidi ajal toimuvale missale Vabaduse väljakul lubatakse umbes 10 000 inimest.

“Pühale missale Vabaduse väljakul oleme planeerinud umbes 7000 – 10 000 kohta,” ütles Eesti Rooma-Katoliku Kiriku pressiesindaja Marge-Marie Paas.

Registreerimine 25. septembri õhtul toimuval missal osalemiseks kestab 15. septembrini.

Püha missa on katoliku kiriku kõige tähtsam tseremoonia, ütles missa korraldamist juhtiv isa Wodzisław Szczepanik. Missa esimeses osas kuulutatakse jumalasõna ja selles räägib paavst Franciscus. Teises osas jagatakse katoliiklastele armulauda.

Szczepaniki sõnul antakse kõigile missale registreerunutele kohapeal buklett, kus missal toimuv on lahti seletatud ning jagatakse ka käitumisjuhiseid. Sama tehakse visiidi ajal kättesaadavaks ka inter­netis, et nutitelefoni kasutajad saaksid paavsti visiidi kohta infot otse oma seadmest.

Vabaduse väljakul teeb paavst plaanide kohaselt enne missa algust kell 16.30 ka ringsõidu oma kuulsa sõidukiga, et kohaletulnuid tervitada.

Paavst Franciscus ­külastab Eestit oma Balti riike hõlmava ringsõidu käigus, kohtudes Kadriorus president Kersti Kaljulaidi ning Eesti valitsuse, kodanikuühiskonna ja diplomaatilise korpuse esindajatega, ­Kaarli kirikus kristlike noortega ning Peeter-Pauli katedraalis kirikuabi saajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles