Põrgust välja: pommirahe alt pagenud Süüria pere harjub rahuga (2)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljaliikmeline Süüria perekond, kes elab Rakveres, on tänapäevane ja moodne, kuid pildil nad end näidata ei taha.
Neljaliikmeline Süüria perekond, kes elab Rakveres, on tänapäevane ja moodne, kuid pildil nad end näidata ei taha. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kodu pommitamine, lähedaste pantvangistus, avamerel hulpimine on ema-isa ja kahe lapse ajas ning loos. Nendel, kes põgenesid tulipalavast Aleppo linnast, et jääda siia tuulepealsele maale.

Süüriast pärit kurdi rahvusest pereisa Husain on tujust ära, kurbus tahab hinge võtta. Mõtted, need keerlevad tal ema ümber. Hiljuti pidi see veidi üle 40-aastane mees tuhandete kilomeetrite kauguselt igaveseks hüvasti jätma oma emaga.

Husain, tema naine Zainab ja kaks last – tütar Hanifa ja poeg Mohamad – on perekond, keda sõjakoledused tabasid mitmel korral. Inimlikult liiga valusalt. Mehe ema, isa ja väikese õe röövis sealne rühmitus. Husain ei suuda isegi öelda selle nime, niisuguseid on seal palju. Mõnda aega ei saabunud lähedastest ainsatki märki. Lõpuks leidis lähedaste eest nõutud raha Husaini vend, kes nad siis vabaks ostis. Summa oli suur, vägagi, kuid Husain ei oska seda eurodes öelda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles