Järvalased võitlevad Koeru komando eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/ Kanal 2

Järva maavanem peab Koeru päästekomando säilitamist praegu oma tähtsaimaks võitluseks, temaga on liitunud ka vabatahtlikud päästjad ja Koeru piirkonna ettevõtjad.

Üleeile käis Järva maavanem Tiina Oraste siseministeeriumis nõupidamisel, kus päästeamet esitles ka päästekomandode analüüsi. «Koeru puhul ei kannata see analüüs kriitikat,» tunnistas ta. «Kas tahtlikult või tahtmatult on seal valeandmed sees, näiteks on spekuleeritud elanike arvuga: Koeru komando piirkonnas elab 5000 inimest, aga analüüs on välja jätnud tuhande inimesega Järva-Jaani, märkides, et neid teenindab Aravete.»


Kõige suuremat pettumust valmistab Orastele see, et päästeamet on teinud analüüsi kaugetes kabinettides ja pole  mitte kordagi maakonna tasandil ühendust võtnud.

Seda, et Koeru päästekomandot päästa on hädavajalik, näitas ka eilne päev. Eile keskpäeval said päästjad väljakutse Vao külla, kus põles tuba kortermaja esimesel korrusel (pildil).
Koeru päästjad jõudsid sündmuskohale viie minutiga, kustutasid põleva toa ja tõid teise korruse suitsu täis korterist välja vingumürgituse saanud liikumisvõimetu vanema naise.
Paide komando päästjatel kulus Vaole jõudmiseks 22 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles