Suusaorienteerujad teenisid Ebaveres neli kulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avapäeval kujunes läänevirulastele kõige edukamaks sprindisõit M20 võistlusklassis , kus Joonas Oja võitis meistrikulla, Ain Roosimägi ja Priit Randman (pildil) aga said võrdse ajaga mõlemad pronksi.
Avapäeval kujunes läänevirulastele kõige edukamaks sprindisõit M20 võistlusklassis , kus Joonas Oja võitis meistrikulla, Ain Roosimägi ja Priit Randman (pildil) aga said võrdse ajaga mõlemad pronksi. Foto: Teet Suur

Eesti tänavuse aasta meistrid suusaorienteerumises selgusid läinud nädalavahetusel Väike-Maarja külje all Ebavere suusakeskuse radadel, kuhu olid tulnud oma riigi meistritiitleid jahtima ka Leedu orienteerujad. Ühtekokku oli startijaid üle kahesaja.


"See oli korraldamise kohustust 2007. aastast kandvale Rakvere orienteerumisklubile viies katse tiitlivõistlusega ühele poole saada, varasemad on jäänud heitliku ilmastiku taha," tunnistas Rakvere OK eestvedaja Kuno Rooba.

Rooba sõnul vajab suusaorienteerumine erinevalt suusavõistlustest palju laiemat lumist maaala ja selle leidsid korraldajad jõulude eel pika otsimise peale Ebaverest.

"Tänan Ebavere suusakeskuse peret abivalmiduse ja operatiivsuse eest, meie otsus neil radadel võistlus korraldada sündis ju n-ö kaheteistkümnendal tunnil," oli Kuno Rooba tänulik.

Koduradadel korraldatud kahe riigi tiitlivõistlustel õnnestus Rakvere OK sportlastel endil koju jätta ühtekokku 11 medalit: neli meistrikulda, kolm hõbedat ja neli pronksi.

Avapäeval kujunes läänevirulastele kõige edukamaks sprindisõit M20 võistlusklassis (raja pikkus 2979 m, 9 kontrollpunkti), kus Joonas Oja võitis meistrikulla, Ain Roosimägi ja Priit Randman aga said võrdse ajaga mõlemad pronksi. Pronksile sõitis samuti Jaana Olvet N14 võistlusklassis (1709 m, 7 KP). Eesti meistriks tuli sprindis veel M14 võistlusklassis (2200 m, 7 KP) võistelnud Tõnis Laugesaar.

Kullalisa sai Rakvere klubi teise võistluspäeva lühirajal, kus M16 võistlusklassis (5799 m, 12 KP) oli parim suurüllatuse meisterdanud Asso Kesaväli ning M20-klassis (6379 m, 15 KP) võidu võtnud Priit Randman. Päev varem sprindisõidu võitnud Joonas Oja sai M20 klassi lühirajal pronksi, Ain Roosimägi oli neljas.

Eesti MV hõbeda teenisid Teele Randman N16 võistlusklassis lühirajal (4209, 10 KP) ning M40 klassis nii sprindis (2959 m, 11 KP) kui ka lühirajal (6129 m, 15 KP) võistelnud Olav Karu.
Ebaveres medaleid võitnud Rakvere orienteerumisklubi orienteerujad Priit Randman ja Ain Roosimägi valmistuvad Eesti koondise liikmetena juunioride suusaorienteerumise maailmameistrivõistlusteks. Need peetakse jaanuari lõpus Rootsis. Rakvere OK korraldab järgmise suurüritusena aga maikuu keskel Mõedakul Eesti MV rattaorienteerumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles