Rakvere spordihalli töömeestel lõppes käsitöölise põli

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tribüünide metallkonksuga väljatirimist spordihallis enam ei tehta. Spordikeskuse tööline Väino Tamm võib nüüd võtta rahumeeli elektroonilise puldi ja vajutada nuppu: inimene juhib, masin töötab.
Tribüünide metallkonksuga väljatirimist spordihallis enam ei tehta. Spordikeskuse tööline Väino Tamm võib nüüd võtta rahumeeli elektroonilise puldi ja vajutada nuppu: inimene juhib, masin töötab. Foto: Vladislav Musakko

Neliteist aastat suuremate ürituste ettevalmistuse käigus, higipiisad palgel, spordihalli teleskooptribüüne sikutanud töömehed võivad nüüd kergendatult hingata. Seda põhjusel, et tribüünidele paigaldati hiljuti mootorid, nii et need ise välja või sisse sõidavad.

Spordikeskuses liikus jutt, et tribüünidele mootorite paigaldamine tõusis tähtsate tööde pingereas oluliselt kõrgemale kohale siis, kui direktor Marti Kuusik ükskord asja omal nahal ära proovis. Ta veendus, et saali ettevalmistuse sujumiseks, inimeste ja inventari säästmiseks on otstarbekas tribüünide liigutamine automatiseerida.

“Algusaastatel tribüüne sikutama hakates oli kogemusi vähe – nagu direktorilgi – ja ega esimese jutiga ei pruukinud asi alati õnnestuda,” kõneles Rakvere spordikeskuse spordirajatiste tööline Väino Tamm. “Eks see oli parajal määral füüsiliselt raske ja ega iga sussiga ei tirinud ka. Mul olid siin ühed vanast ajast jäänud tutikad heleda põhjaga veneaegsed tennised, mis selleks tööks väga hästi sobisid. Küll need haakisid hästi põranda külge ja olid head.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles