Auvere elektrijaam aitab täita energia­majanduse eesmärke

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere elektrijaam.
Auvere elektrijaam. Foto: Jürgen Randma/riigikantselei

Eile avati Ida-Virumaal Eesti Energia tütarettevõttele Enefit Energiatootmine kuuluv Auvere elektrijaam. Põlevkivist ja taastuvatest allikatest elektrit tootev jaam on suuteline katma üle veerandi Eesti elektritarbimisest.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Auvere elektrijaam Eesti suurim tööstusinvesteering ja erakordselt oluline energiapoliitika seisukohalt. “Tehas aitab täita meie pikaajalisi energiamajanduse eesmärke, nagu põlevkivi efektiivsem kasutamine, konkurentsivõimeline elektritootmine, suurem taastuvenergia osakaal ning energiajulgeoleku tagamine,” lausus peaminister.

Kogu maailmas vaadatakse tänapäeval energeetika arengut inimtegevuse mõju kaudu keskkonnale. “Me teame ju hästi, et põlevkivi kasutamine elektritootmises ei saa praeguses mahus jätkuda. Me saame aru, et inimese tegevusel on meie loodusele mõju ja me peame neid kahjusid piirama,” lausus Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles