Tunnusta eakate elu edendajaid konkursil “Aastad täis sära ja väärikust”

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakaid oodatakse taas festivalile.
Eakaid oodatakse taas festivalile. Foto: Tairo Lutter / Postimees

60+ festivali raames üheksandat korda toimuvale konkursile “Aastad täis sära ja väärikust” oodatakse eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid ja nende taga seisvaid inimesi vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtpäev on 17. september.

Konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada inimesi või ettevõtmisi, kes või mis on muutnud eakate elu paremaks. Parimad teod ja algatused pärjatakse 60+ festivalil Tallinnas Salme kultuurikeskuses 6. oktoobril.

Konkursil tunnustatakse positiivseid tegusid, mis tehtud eakatele mõeldes või eakalt endalt kogukonnale, kuid on teenimatult märkamata ja tähelepanuta jäänud. Konkursi kategooriad on: eakalt kogukonnale, eakalt järeltulijale, eakad kui kultuurikandjad, tegu eakale ja elutööauhind.

Ajakirja 60+ ja mittetulundusühingu Eakate Festival korraldatav festival kannab tänavu motot “Eesti 100”. Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla sõnul on inimese jõudmine sajaaastase verstapostini kahtlemata suur saavutus, aga ükskõik mis eas tehtud väärikas tegu on tunnustust väärt. “Vahel mõtleme, kuidas küll inimest tehtu eest tänada. Justkui aitäh-sõnast jääks vajaka. 60+ festivalil märkame neid säravaid inimesi, elukogenud inimeste kõrval ka noori, kelle idee või tegu on seenioride elu paremaks muutnud. Täname neid siis suurelt,” lisas ta.

Konkursi korraldaja julgustab inimesi saatma oma ettepanekuid ka siis, kui mõne tubli inimese algatus konkursi ühegi kategooria alla justkui ei sobi – pange kirja iga ettevõtmine, mis teie meelest tunnustamist väärib.

Konkursil osalemiseks tuleb saata kirjeldus e-aadressil info@60plussfestival.ee või postiaadressil Ajakiri 60+, Tartu 8, 71020 Viljandi. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt lehekülg. Lisada võib 1−3 fotot. Lisatud peavad olema saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, meiliaadress. Arvesse lähevad 2017. ja 2018. aasta jooksul tehtud teod.

Festival toimub 5.­ ja 6. oktoobril. Seda korraldavad ajakiri 60+ ja MTÜ Eakate Festival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles