Kooliaasta alguses on paslik kõnelda sallivusest

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Nõlvaku juhtimisel kõnelesid koolikiusust noorsoopolitseinik Riina Kaur (vasakul), nõustaja Pille Murrik ja endine kiusuohver Maris Praats.
Maido Nõlvaku juhtimisel kõnelesid koolikiusust noorsoopolitseinik Riina Kaur (vasakul), nõustaja Pille Murrik ja endine kiusuohver Maris Praats. Foto: Meelis Meilbaum

Eile tähistati Targa Maja saalis sallivuspäeva ning seda ei tehtud kuidagi teisiti kui maakonna koolinoortele koolikiusust ja sellega võitlemisest kõneldes.

Teiste kõnelejate hulgas astus kuulama saabunud õpilaste ees üles üheksa aastat kiusamisohvrina elanud õpilane Maris Praats. Vapper neiu meenutas, et kiusamist oli nii verbaalset kui füüsilist, kiusajale andis aga hoogu juurde teadmine, et temaga midagi ei juhtu ning vägivallatsemisele karistust ei järgne.

Lõpuks jõudis Maris enda sõnul staadiumisse, kus ei julgenud enam kellegagi rääkida, kuna oli muremõtteid aastaid endas kandnud. Päästerõngaks osutus üks õpetaja, kellega tekkis usalduslik suhe, ning väljastpoolt kooli leitud sõbrad. “Kannatasin koolipäeva ära, siis sain sõpradega kokku ja olin õnnelik,” rääkis endine kiusuohver. Tema sõnul saavadki kiusajale appi tulla just teised õpilased, näidates välja oma poolehoidu ja öeldes mõne toetava ja tunnustava sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles