Linnajuhid tegid sutsaka Saksamaale

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis Poola suursaadiku Grzegorz Kozłowskiga (paremal) kohtunud linnapea Marko Torm soovib elavdada Rakvere koostööd sõprusomavalitsustega välismaal.
Juulis Poola suursaadiku Grzegorz Kozłowskiga (paremal) kohtunud linnapea Marko Torm soovib elavdada Rakvere koostööd sõprusomavalitsustega välismaal. Foto: Kasper Mäe

Rakvere linnapea Marko Torm, volikogu esimees Mihkel Juhkami ning liikmed Tõnis Pruler ja Anti Poolamets väisasid ­selle nädala alguses mõne päeva vältel Lütjenburgi linna Saksamaal, et värskendada oma­valitsuste sõprussuhteid ja määrata edasised koostöösuunad.

Marko Tormi sõnul täitub Lääne-Viru maakonnal tuleval aastal kolmkümmend aastat suhtlust Plöni kreisiga. Kaheksast Lääne-Viru omavalitsusest on sõpruslinn Plönis viiel.

“Arutasime nii seda, mida seoses järgmise aastaga läbi viia, kui ka konkreetseid koostööprojekte. Eeskätt käisid jutuajamistest läbi noortevahetus ja noortekeskuste teema, aga samuti kultuuriline teenindamine. Huvi tunti ettevõtluse ja tööstusalade arendamise vastu,” rääkis linnapea.

Juba selle nädala lõpus saabub omakorda Rakverre külla sõpruslinna Cēsise delegatsioon Lätist. Külalised osalevad muu hulgas Arvo Pärdi muusikamaja projekteerimislepingu pidulikul allkirjastamisel. Lätlased viibivad Rakveres paar päeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles