Keskkonnateadlikud kogunevad õhtuti linnatänavaid koristama

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katren Sellik (vasakult), Margus Kalda ja Marika Kundla rullivad lahti prügikotte, et järjekordsele “prügituurile” asuda.
Katren Sellik (vasakult), Margus Kalda ja Marika Kundla rullivad lahti prügikotte, et järjekordsele “prügituurile” asuda. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmapäeva õhtul said Rakvere reaalgümnaasiumi juures kokku kolm inimest, seljas spordiriided. Neid ootas ees kolme- kuni viiekilomeetrine jalutuskäik mööda linnatänavaid, käes suured prügikotid.

Margus Kalda, Marika Kundla ja Katren Sellik tegelevad plogging’uga – õues jooksu-, nende puhul käimistiiru tehes korjatakse üles teekonnal ette jääv prügi. Koos on käidud alates 23. juulist ja selle aja jooksul on Rakvere linnatänavailt, kergliiklusteedelt ja tammikust kokku korjatud 1100 liitrit jäätmeid.

On olnud õhtu, mil mitme peale korjati üles 150 liitrit prügi, teinekord on seltskonna saagiks olnud koguni 240 liitrit jäätmeid. “Ikka korralikud kogused, mis on lõpuks päris rasked kaasas kanda,” nentis Marika Kundla, kelle initsiatiivil koos käima hakati ja Facebooki gruppi Plogging Rakvere koonduti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles