Galerii: Malla mõisahoone järgmisel hommikul pärast põlemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda päästjad tegid täna hommikul Malla mõisas järelkustutustöid.
Kunda päästjad tegid täna hommikul Malla mõisas järelkustutustöid. Foto: Vladislav Musakko

Eile õhtul veidi enne kella seitset Malla mõisahoones puhkenud tulekahju kustutati täna varahommikuks, täpsemalt kella 4.39.

Täna hommikul tulid põlenud mõisahoonet vaatama paljud inimesed, kel hoonega seotud mõni mälestus. Kes oli käinud seal koolis, kes niisama mängimas. Naabruses elav mees rääkis, et käis mõisahoones koolis aga tema vanaisa oli mõisa aednik.

Hoone kuulub soomlasele. Kohalik elanik teadis rääkida, et eelmine omanik, samuti soomlane, mõisas ehitas. Viimane aga kavandas sinna rajada krüptoraha bitcoini keskuse.

Täna hommikul kella poole üheksa ajal oli näha veel kolmandal korrusel tossu tulemas. Kell 9.15 jõudsid kohale Kunda kaks päästeautot ja pritsimehed alustasid järelkustutustöödega.

Keskööks oli hävinud hoone katus ja kolmas korrus ning tulekahju levis läbi teise korruse esimesele.

Päästetöödel osalesid Iisaku, Jõhvi, Kunda, Kiviõli, Kohtla-Järve, Narva, Rakvere ja Sillamäe päästjad ning Roela, Simuna ja Võsu vabatahtlikud koos oma tehnikaga.

Tulekahju põhjuse selgitab välja menetlus.

Vikipeedia andmeil pärinevad esimesed kirjalikud andmed Malla mõisa aastast 1443. Keskajal oli Malla mõis rajatud vasallilinnusena. Mõis pälvis tähelepanu 2014. aastal, kui soomlane Risto Pietilä soetas selle bitcoinide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles