Tapal loodi uus võimuliit  

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal allkirjastasid valimisliit Koostöö, keskerakond ja reformierakond koalitsioonilepingu.
Tapal allkirjastasid valimisliit Koostöö, keskerakond ja reformierakond koalitsioonilepingu. Foto: Marianne Loorents

Valimisliit Koostöö, keskerakond ja reformierakond allkirjastasid nädalavahetusel koalitsioonilepingu, lõpetades sellega poliitilise patiseisu Tapal. Koalitsioonilepingule tuginedes soovitakse ühiselt valda arendada aastatel 2018–2021.

Keskerakonna, reformierakonna ja valimisliidu Koostöö koalitsioonileppe aluseks on 2017. aasta kohalike omavalitsuse valimistel kõigi kolme antud valimisprogrammi lubadused, ühine nägemus ja ühised kavatsused ning Tamsalu valla ja Tapa valla ühinemisleping. Uuele koalitsioonilepingule kirjutas alla Tapa vallavolikogu 23 liikmest 12.

Valitsemisvastutuse kandmiseks on asjaosalised ära jaotanud kohustused ja ametikohad.

Koalitsioonileping avalikustatakse, kui positsioonide ülevõtmiseks ja võimu teostamiseks on vajalikud sammud läbitud. Sellest lähtuvalt on Tapa valla uuel koalitsioonil sõnum seni võimu teostanud valitsemisliidu Valgejõgi esindajatele võimu väärikaks üleandmiseks – uus volikogu enamus loodab, et kõik, kes olid valitud poliitilistele ametikohtadele, astuvad ise tagasi ning et olukord ei pea tingimata kaasa tooma umbusaldushääletusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles