Lääne-Virumaa mees sai elupäästja medali

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupäästja medal.
Elupäästja medal. Foto: Päästeamet

Eile tunnustati päästeteenistuse aumärkidega tublisid inimesi, tunnustuse osaliseks sai ka meie maakonna elanik Valmar Talpas.

Talpas sai elupäästja III klassi medali inimese päästmise eest tulekahjust. Eelmise aasta 15. augustil puhkes tulekahju Haljalas Maheda tänava kortermaja korteris. Koridorist tuli musta suitsu, põlevast korterist oli välja toodud inimene, kes kannatada ei saanud. Selgus, et korteri omanik, 85-aastane mees, oli pannud puud kuumale pliidile kuivama ja läinud poodi. Tagasi tulles avastas ta, et korter on vingu täis. Sellest hoolimata sisenes mees suitsusesse ruumi. Samal ajal tuli Valmar Talpas koju lõunatama. Nähes koridoris naabrimehe korterist tulevat suitsu, sisenes Valmar Talpas põlevasse korterisse, leidis esiku põrandalt pikali oleva korteriperemehe ja tõi eaka naabri korterist välja.

Eesti vabariigi president Kersti Kaljulaid andis välja 40 elupäästja medalit.

Siseminister Andres Anvelt andis üle 60 aumärki: viis päästeteenistuse kuldristi, üheksa päästeteenistuse hõberisti, 27 päästeteenistuse medalit, 6 päästeameti teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 12 päästeameti teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega ja ühe missioonimedali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles