Kaheksandat korda toimuv Paabu konkurss ootab hoidiseid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksandat korda toimuvale Paabu hoidiste konkursile saab hoidiseid tuua kuni 5. oktoobrini. Päev hiljem, 6. oktoobril saab kõiki hoidiseid degusteerida Rakvere Tšilli sügislaadal, kus võitjad välja kuulutatakse.
Kaheksandat korda toimuvale Paabu hoidiste konkursile saab hoidiseid tuua kuni 5. oktoobrini. Päev hiljem, 6. oktoobril saab kõiki hoidiseid degusteerida Rakvere Tšilli sügislaadal, kus võitjad välja kuulutatakse. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja ja Käänu talu korraldatav Paabu nime kandev hoidiste konkurss läheneb. Juba 6. oktoobril saab Kastani puiesteel Rakvere Tšilli sügislaadal iga huviline tänavusi võistlushoidiseid degusteerida.

Et oma moosi, kompoti, letšo, marineeritud aia- või metsaandide eest auhind välja teenida, on vaja hakatuseks valmistada hoidis ning tuua see siis Virumaa Teataja toimetusse (Rakveres Laada tänav 27). Viimane hetk võistluspurke üle anda on 5. oktoobril kell 15.

Mulluse Paabu võitja Endla Ott on juba ka tänavuse võistluse tarvis mõned purgid kõrvale pannud, kuid lähiajal plaanib katsetada veel uusi retsepte. “Eks hoidiste tegemine tahab pühendumist ja keskendumist. Ma ei ole kunagi midagi mõõtnud, ikka maitse järgi käib kõik!” ütleb Endla Ott.

Konkursipurgile võib kirjutada hoidise nimetuse ja koostise. Hoidistaja nime koos kontaktandmete ja infoga, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, palume panna kirja eraldi lehele ning anda see koos purgiga üle toimetuse töötajale, kes võistlushoidised kohapeal nummerdab. Võimalusel palume lisada retsepti või märkida hoidise koostisosad.

Žüriisse kuuluvad Virumaa söögikohtade juhid, peakokad ja muul moel toitlustusega seotud inimesed. Eraldi hinnatakse soolaseid ja magusaid hoidiseid, eripreemia paneb Käänu talu välja parimale tšillihoidisele. Žürii jätab endale õiguse anda välja eriauhindu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles