Virumaa Teataja ja Käänu talu korraldatav Paabu nime kandev hoidiste konkurss läheneb. Juba 6. oktoobril saab Kastani puiesteel Rakvere Tšilli sügislaadal iga huviline tänavusi võistlushoidiseid degusteerida.
Kaheksandat korda toimuv Paabu konkurss ootab hoidiseid
Et oma moosi, kompoti, letšo, marineeritud aia- või metsaandide eest auhind välja teenida, on vaja hakatuseks valmistada hoidis ning tuua see siis Virumaa Teataja toimetusse (Rakveres Laada tänav 27). Viimane hetk võistluspurke üle anda on 5. oktoobril kell 15.
Mulluse Paabu võitja Endla Ott on juba ka tänavuse võistluse tarvis mõned purgid kõrvale pannud, kuid lähiajal plaanib katsetada veel uusi retsepte. “Eks hoidiste tegemine tahab pühendumist ja keskendumist. Ma ei ole kunagi midagi mõõtnud, ikka maitse järgi käib kõik!” ütleb Endla Ott.
Konkursipurgile võib kirjutada hoidise nimetuse ja koostise. Hoidistaja nime koos kontaktandmete ja infoga, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, palume panna kirja eraldi lehele ning anda see koos purgiga üle toimetuse töötajale, kes võistlushoidised kohapeal nummerdab. Võimalusel palume lisada retsepti või märkida hoidise koostisosad.
Žüriisse kuuluvad Virumaa söögikohtade juhid, peakokad ja muul moel toitlustusega seotud inimesed. Eraldi hinnatakse soolaseid ja magusaid hoidiseid, eripreemia paneb Käänu talu välja parimale tšillihoidisele. Žürii jätab endale õiguse anda välja eriauhindu.