Kooliminejate arv püsib aastate lõikes stabiilne

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasiumi esimese koolipäeva aktus peeti seltsimajas.
Väike-Maarja gümnaasiumi esimese koolipäeva aktus peeti seltsimajas. Foto: Meelis Meilbaum

Hoolimata sellest, et esimest koolipäeva hakkab varjutama juba mälestuste hõng, tegelevad koolipidajad alles numbrite lugemisega ja vastavalt kas rõõmustatakse või kurvastatakse.

Rakvere linna neljas munitsipaalkoolis, Rakvere gümnaasiumis, Rakvere põhikoolis, reaalgümnaasiumis ja täiskasvanute gümnaasiumis alustas tänavu õppetööd kokku 2122 õpilast, neist esimestes klassides 165, gümnaasiumiastmes (10.–12. klass) 418. Rakvere linna hariduse peaspetsialisti Vilja Messeri hinnangul kõigub arv natuke igal aastal, ning kuigi täpne statistika on alles tegemisel, võib öelda, et gümnaasiumiastmesse ja esimesse klassi minejate arv on varasemaga võrreldes pisut langenud.

“Kahe aasta eest olid esimesed klassid suurema täituvusega,” rääkis Messer, kuid lisas, et katastroofi ei ole ja kurvastama ei pea. Veidi suurem langus võib tulla mõne aasta pärast, kui praegused lastehoius käivad lapsed kooliküpseks saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles