Repliik: kes ees, see mees

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla
Merly Raudla Foto: Meelis Meilbaum

Kes autokoolis käinud, see teab, mida tähendab ristmikul kolmnurkne punaste servadega valge märk. See tähendab, et tuleb teed anda. On ju nii. See kehtib ka ringteel. Enne ringile minemist tuleb anda teed neile, kes juba ringil sõidavad. Rakveres, ringteede pealinnas, peaks see olema juba kõikidele pähe kulunud.

Suurematel ringristmikel paistab see reegel liiklejail ilusti meeles olevat. Pisematel ringristmikel tundub aga kehtivat tugevama õigus.

Olen Võidu tänavalt ringile sõites saanud mitu korda tunda liiklusviha. Mina pean Tuleviku tänavale keeramiseks põhimõtteliselt seisma jääma. Vaala keskuse poolt tulija tuleb tavaliselt uhke lauluga. Kui mina olen juba ammu ringil, sõidab mõni hull suure hooga selga. Osa neist annab signaali ja osa püüab niisama pilguga tappa. Sama olukord on Võidu tänava teises otsas. Kes parempööret ei tee, vaid otse sõidavad, tulevad tihti vinge kiirusega ja unustavad, et peavad teed andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles