Noorkorvpallureid võõrustav Spadematron Cup peab juubeliturniiri

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vendade Putkode korraldatud korvpalliturniir peab kümnendat juubelit.
Vendade Putkode korraldatud korvpalliturniir peab kümnendat juubelit. Foto: Meelis Meilbaum

Nädalalõpp kujuneb Lääne-Virumaal taas korvpallirohkeks, sest kümnendat aastat korraldatav Spadematron Cup toob Rakvere ja Vinni spordisaalidesse heitlema kokku 30 võistkonda.

Noorteturniiri korraldab vendade trio: Tõnis, Madis ja Priit Putko. Neist kaks esimest peavad korvpallitreeneri ametit Rakvere spordikoolis ning kolmas juhib Rakvere Piimaühistu tegevust.

Kui kümme aastat tagasi alustati Spadematron Cupi ühe vanuseklassi, 2000. aastal sündinud poistega, siis nüüdseks on jõutud kolme vanuseklassi noortele mõeldud jõuproovini. Mainitud 2000. aastakäigu noormeestega konkureerivad 2005. ja 2007. aastal sündinud poisid.

Juubeliturniir on esinduslikum kui kunagi varem, sest lisaks Eesti võistkondadele näeb palliplatsil külalisi Lätist, Soomest, Poolast ja Venemaalt.

Madis Putko märkis, et noorteturniire korraldatakse väga palju ja seetõttu kaasneb ka Spadematron Cupiga rohkesti suhtlemist ning lobitööd. Viimased on pandud noorema venna Tõnise õlgadele. “Selle nimel, et võistkonnad siia kohale saada, on vaja ikka tublisti pingutada, sest enamik Eestis noortekorvpalliga tegelevaid klubisid, näiteks Korvpalliklubi Viimsi, Spordiklubi Nord või BC Tartu korvpallikool, korraldavad ka ise igal aastal turniire,” rääkis Madis Putko.

Spadematron Cupi mängude ajakava, uudiste ja tabeliseisudega aitavad huvilisi jooksvalt kursis hoida Rakvere Korvpalli kodu- ja Facebooki-leht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles