Suured armastajad jäävad igavesti seotuks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kirikus austati Lääne-Virumaa abielupaare, kes tähistavad tänavu kuldpulmi või viieaastase vahega kuldpulmadele järgnevat pulmaaastapäeva. 55 aastat on heas ja halvas kokku kõlanud üle kõige tantsimist armastavad Kiira ja Kalju Tammjärv.
Rakvere Kolmainu kirikus austati Lääne-Virumaa abielupaare, kes tähistavad tänavu kuldpulmi või viieaastase vahega kuldpulmadele järgnevat pulmaaastapäeva. 55 aastat on heas ja halvas kokku kõlanud üle kõige tantsimist armastavad Kiira ja Kalju Tammjärv. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Kolmainu kiriku võlvide alla on kogunenud kuldpulmapaarid, kes osanud koos elada pika-pika elu. Koos on oldud siis, kui sillerdava päikese all on tundunud kõik võimalik, ja hetkedel, kui välgunooled sähvinud on.

Mendelssohni “Pulmamarsi” esimesed noodid panevad pühakoja helisema, prouade silmad särama ja mehed tegutsema. See viis puudutab nõnda südant, et kui keegi daam pühib viivuks pisara, võtab abikaasa hellalt tema käe.

Tugevate akordide vahele mahub vaikuseviive. Niimoodi kord elus juba on, teavad need paarid, kes sel aastal tähistavad abielu 50., 55., 60., 65. aastaringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles