Selgus maakonna kümme parimat perearstipraksist

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mall Lepiksoo.
Mall Lepiksoo. Foto: Marianne Loorents

 21. septembril Tartus toimuval Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil tunnustatakse 85 parimat perearstipraksist üle Eesti. Parimate hulgas oli kümme perearstipraksist Lääne-Virumaalt.

Tunnustust pälvisid Kadrina Tervisekeskus OÜ, Margut Soomann, OÜ Rägavere Perearstikeskus, OÜ Eraarst Kersti Veidrik, OÜ Tapa Perearstikeskus, Perearst Katrin Kivisto OÜ, Perearst Mall Lepiksoo OÜ, Rakvere Laste Tervisekeskus OÜ, Sõmeru Perearst OÜ, Väike-Maarja Tervisekeskus OÜ.

Kuna perearstikeskuste hindamisel lähtuti 2017. aasta tulemustest, pääses parimate hulka ka perearst Margut Soomann, kes praeguseks on tegevuse lõpetanud.

Tunnustatud praksiste arv on aastatega kasvanud ning tänavu tegi see rekordilise hüppe. Eelmisel aastal sai kvaliteedimärgise 66 praksist, tänavu juba 85. Esimest korda saavutas kõrgeima taseme 15 keskust. Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Elle-Mall Keevalliku sõnul on igale perearstile oluline, et ta saaks pakkuda kvaliteetset arstiabi.

Parimad praksised selgitati välja perearstide seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel.

Praksiste hindamisel võeti arvesse nii kliinilist kui ka korralduslikku mõõdet – see tähendab, et hinnati mitut aspekti, näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Lisaks parimate praksiste äramärkimisele on seltsil sel aastal plaan keskenduda neile praksistele, kellel kvaliteedi poolest nii hästi ei lähe, et leida ja kaardistada selle põhjused.

"Kvaliteet ei ole ühe päevaga saavutatav, see kujuneb järjepidevalt. Soovime teadlikkust suurendada ka perearstide endi seas ning anda arstidele abivahendid kvaliteetsema töö poole suundumiseks," ütles dr Keevallik.

Kõrgema kategooria saamiseks esitas tänavu andmed 110 praksist. Pärast nende hindamist jäid sõelale keskused, mis läbisid veel kord kontrolli ehk auditeerimise. Auditeerimisprotsessi on lisaks perearstidele partneritena kaasatud terviseameti ja haigekassa, sotsiaalministeeriumi ja riigikontrolli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles