Viru vangla uueks juhiks saab Marek Aas

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi

Alates 1. novembrist asub Viru vangla direktorina tööle seni Kaitseväes töötanud Marek Aas. 

Justiitsminister Urmas Reinsalu nimetas Marek Aasa alates 1. novembrist Viru vangla direktoriks, teatas justiitsministeerium.

Marek Aas on omandanud kaitseväe ohvitseri sõjaväelise hariduse Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes, kaitsnud Tallinna Ülikoolis sotsiaalteaduste magistrikraadi organisatsioonikäitumises ning läbinud eriväljaõppe Ameerika Ühendriikides. Marek Aas on osalenud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Afganistanis.

Praegu töötab Marek Aas Kaitseväes Erioperatsioonide grupis vanemohvitserina. Ta on olnud teenistuses Kaitseväes Pärnu Üksik-jalaväepataljonis rühmaülem-instruktorina, Lääne Kaitseringkonnas side- ja infotehnoloogia ohvitserina ning Kaitseväe peastaabis Vabariigi Presidendi käsundusohvitserina. Marek Aasal on majori auaste.

Viru vangla eelmine direktor Anu Möldri lahkus ametist tänavu mais. Möldri oli selles ameti töötanud alates 1. detsembrist 2015. Möldri lahkumise järel läks vangla juhtimine ajutiselt üle Viru vangla järelevalveosakonna juhatajale Villiam Linderile.

Viru vangla avati 2008. aastal ja see on Eesti kõige tänapäevasem vangla. Vanglas on 488 kambrit ja 25 tuba avavangla vangidele. Viru vanglas on üksusepõhine juhtimine ja seal kannavad karistust muu hulgas noored meessoost süüdimõistetud ning tugevdatud järelevalvet vajavad vangid. Vanglas töötab ligi 370 inimest, sealhulgas kriminaalhooldajad, kes tegelevad kogu Virumaa hooldusalustega ja noorte hooldusalustega üle Eesti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles