Leedu kaitseväe juhataja külastas Tapa linnakut

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseväe juhataja saabus visiidile Eestisse.
Leedu kaitseväe juhataja saabus visiidile Eestisse. Foto: Kaitseväe peastaap

Eestisse saabus kahepäevasele töövisiidile Leedu kaitseväe juhataja kindralleitnant Jonas Vytautas Žukas.

Kindral Žukas kohtus Eesti kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega ning külastas täna kaitseväe peastaapi, kus sai ülevaate Eesti kaitseväe arengusuundadest ja julgeolekuolukorrast. Samuti arutleti ühiste koostööprojektide teemal.

"Mul on hea meel, et meil on Eesti näol olemas tugev liitlane ning meil on sarnane arusaam regionaalsetest väljakutsetest ja ootustest NATO-le. Ühiselt saame nende seisukohtade eest seista," ütles kindral Žukas.

Pärastlõunal väisas Leedu kaitseväe juhataja 1. jalaväebrigaadi, kus brigaadiülem kolonel Vahur Karus tutvustas talle Tapa linnakut. Lisaks kohtus kindral Žukas Tapas paikneva NATO lahingugrupi kaitseväelastega ning sai ülevaate lahingugrupi võimetest ja tegevustest Eestis.

Kindralleitnant Žukas kiitis liitlastele pakutavaid majutus- ja väljaõppetingimusi. Kui Eestis paikneva NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriigid, siis Leedus paikneva lahingugrupi juhtriigiks on Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles