Tuulekoja ümberehitamine Vihula külas tõi majja tüli

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula küla kaheksa korteriga maja üks tuulekoda on renoveerimise läbinud ja eristub selgelt teistest.
Vihula küla kaheksa korteriga maja üks tuulekoda on renoveerimise läbinud ja eristub selgelt teistest. Foto: Meelis Meilbaum

Vihula küla kaheksa korteriga ridamaja elanik oli talvel tunnistajaks sellele, kuidas ühte korterisse viivat tuulekoda ülejäänud majaelanike nõusolekuta ümber ehitati, muutes nii maja fassaadi. Haljala vallavalitsus tunnistab, et maja vajab remonti, lihtsalt alustatud on valest otsast.

Ridamaja elanik Rein Tell pakkus, et tuulekoja arvelt on korterit laiendatud ning rajatud sinna tualettruum või esik, kuigi maja ülejäänud elanikelt pole ümberehituseks ega fassaadi muutmiseks luba küsitud. Telli sõnul on tegemist korteriga, kus kunagi elasid talupidaja Sirje Korneli Soone talu töölised, kuid nüüd kuulub korter Korneli lapselapsele, kes on end oma perega sinna sisse seadnud. Kogu korteriga seotud asjaajamist juhib jätkuvalt Sirje Kornel ise.

Tell tunnistas, et mullu sügisel pöördus Sirje Kornel tema poole palvega saada maja ehitusjoonised, et võtta ehitusfirmadelt pakkumisi maja soojustamiseks. Et ees ootas 1. jaanuar, mil kortermajades muutusid ühistud kohustuslikuks, soovitas Tell kõigepealt korteriühistu toimima saada, et seejärel juba maja soojustamisega tegelema hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles